Bli en sportmanager

Ordet manager har olika innebörder beroende på i vilket sammanhang du använder det. Inom sportens värld är en manager den som är ytterst ansvarig för klubben eller föreningen. Det är ett stort ansvar då alla löneförhandlingar och spelarköp går genom manager. Om du vill se om du själv har färdigheterna som behövs för att vara en framgångsrik manager?

Spelet ManagerZone har funnits på onlinemarknaden sedan 2001 och har en gedigen skara lojala spelare. En del har varit med från början och nya spelar kommer in hela tiden. Istället för att spela som en del av laget, som målvakt eller back, är det du som styr hela laget och allt runtomkring. I rollen som manager har du ansvar för ditt lag och alla ekonomiska bitar runt omkring. Spelet följer engelskans betydelse av manager vilket även ger dig rollen som tränare eller coach.

Du kan välja att vara en manager för ett fotbolls- eller hockeylag. I början av spelet kommer det många beslut, du ska välja färger på lagets kläder, lagets namn, vilka spelare du ska ha och vilka positioner de ska spela på. Som en nybörjarmanager kan du inte välja de bästa spelarna, du behöver jobba upp ett kapital i spelet för att ha råd att göra bra spelarköp och byten. Den ekonomiska biten är viktig att lära sig, du vill inte att ditt lag ska gå i konkurs.

Du behöver göra smarta investeringar för att lyckas. Det kan exempelvis vara att bygga en ny och större arena för laget. Varje söndag och onsdag kan du delta i seriematcher mot andra spelare. Det går också att utmana spelare utanför dessa tillfällen i kompiscuper som håller laget i toppform, men det är bara genom officiella cuper som du kan vinna pengar och prestige.